4 Şubat 2014 Salı

Hobisel Aktiviteler: Kurabiye Süsleme

14 yaşındaki kuzenim sömestr tatili için İstanbul’ a geldi. Kısa zamanı dolu dolu geçirmek için aklında bir sürü fikir vardı. Çoğu hafta içi olmak üzere sinema, müze, çevre ve tabi ki alışveriş gezilerini planlamıştı. Hafta sonu birlikte keyifli vakit geçirebilmek adına kurabiye yapmayı ve süslemeyi önerdim. Daha önce denememiş olan ve benim gibi profesyonel olmayanlar için resimli notlarım fikir olabilir.

Kurabiye tarifimiz:
2 yumurta
0,5 su bardağı şeker (Biz ailecek az şekerli severiz, dilerseniz miktarı arttırabilirsiniz.)
1 paket oda ısısında bitkisel katı yağ (sıvı yağ ile olmuyor)
1 paket kabartma tuzu
1 paket şekerli vanilin
3,5 su bardağı un
Kurabiyemizin hamurunu hazırladıktan sonra parça parça açarak dekoratif metal kalıplar ile şekil verdik. 200˚C fırında dolaşımlı hava ile yaklaşık 20 dakikada pişirdik.

Süsleme için şeker hamurunu, Beyaz Fırın kuruluşu olan Beysa’ dan aldım. Şeker hamuruna şekil vermek için yuvarlak, kalp, ev, çocuk ve köpek desenli metal kalıpları, papatya ve kelebek desenli basmalı kalıpları, harf şeklindeki kalıpları farklı zamanlarda Eminönü’ nde Kuru Kahveci Mehmet Efendi’ nin olduğu sokaktaki dükkânlardan almıştım. Aynı şekilde kalpli ve pembe yuvarlak süsleme şekerlerini de buradaki dükkânlardan almıştım. İhtiyacınız olacak tüm malzemeleri kolaylıkla Eminönü’ nden, internetten ya da Beysa’ dan bulabilirsiniz. Web sitesi: http://www.beysa.com/
Elimizdeki 3 renk şeker hamuru ve kalıplarımızla farklı şekiller yaptık. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra, üzerlerine hafif ballı su sürdük ve şekillendirdiğimiz şeker hamurlarını kurabiyelerimizin üzerine yapıştırdık.

 
Kuruması için 3-4 saat bekledik ve jelatin torbaların içine koyarak çalışmamızı tamamladık.
Biz çok güzel bir gün geçirdik. Kuzeninizle, yeğeninizle, çocuğunuzla, arkadaşlarınızla güzel bir gün geçirmek için bizden size bir öneri…

Sevgiler,
İpek
 
Not:
*Benzer çalışmayı mini kekler (muffin, cupcake) hazırlayarak da yapabilirsiniz.
 
*Şekil verici kalıplar yerine yuvarlak taban için bardak, şeker hamuru üzerine desen yapmak için çatal ya da çay süzgeci kullanmayı ya da el becerinizle yaratacağınız birçok şekli yapmayı deneyebilirsiniz. Örneğin harfleri ve kalp şeklini ellerinizle yapmak oldukça kolay olacaktır.
 
*Son olarak; Mutlu Dükkan ve Cookie Store, bu işi profesyonel olarak yapıyorlar ve yaptıkları ürünler çok çok çok güzeller… İlgilenenler için web siteleri:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder